Dana 5.6.2019, s početkom u 11 sati, predstavljen je projekt „Pomoćnik u nastavi, novi izazov na tržištu rada.“ u Karlovačkoj županiji.

Predstavljanje projekta održano je u prostorijama Karlovačke županije. Predstavljanju su prisustovali ravnateljica Učilišta za obrazovanje odraslih IDEM prof.dr.sc. Ljiljana Igrić, voditeljica projekta „Pomoćnik u nastavi, novi izazov na tržištu rada“ Klara Matejčić, mag.rehab.educ., pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije mr.sc. Marija Medić, koordinatorica pomoćnika u nastavi Karlovačke županije Martina Marić, dipl.polit. te ravnatelji osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije.

Profesorica Igrić predstavila je Učilište za obrazovanje odraslih-IDEM kao i rezultate prakse i istraživanja o ulozi pomoćnika u nastavi u Republici Hrvatskoj. Voditeljica projekta Klara Matejčić predstavila je cilj projekta, ciljanu skupinu te planirane projektne aktivnosti prema vremeniku projekta. Za sudionike je pripremljeno osvježenje.

Također, 14. listopada održano je predstavljanje projekta u Gradu Zagrebu. Predstavljanje je održano u prostoru Tribina grada Zagreba.

Predstavljanju su prisustovali, uz ravnateljicu Učilišta prof.dr.sc. Ljiljanu Igrić te voditeljicu projekta Klaru Matejčić, mag.rehab.educ., predstavnici osnovnih škola Grada Zagreba, pomoćnici u nastavi te suradnici Učilišta.

Profesorica Igrić i voditeljica projekta Igrić kratko su izložile o ulozi pomoćnika u nastavi kroz prijemere prakse te rezultate istraživanja.

Također, kao i u ranijim predstavljanjima, prikazane su predviđene projektne aktivnosti te vremenik istih.