U prostoru Tribine Grada Zagreba 28.lipnja 2023. godine održan je završni stručni skup “Mobilni stručni tim – podrška inkluzivnom obrazovanju” u organizaciji Centra inkluzivne podrške IDEM u suradnji s partnerima Programa Učilištem za obrazovanje odraslih IDEM i Srednjom školom – Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb.

Na skupu su bili prikazani rezultati trogodišnjeg (2020. – 2023.) Programa: “Mobilni stručni timovi – podrška ostvarenju prava djece i mladih s teškoćama na integraciju u društvo” odobrenog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Na skupu se govorilo o važnosti mobilnih stručnih timova u školama te su svoja iskustva podijelile članice mobilnog stručnog tima koje su kroz ovaj trogodišnji program pružale potporu u ukupno deset zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Koordinatorice u školama, u kojima je kroz projekt pružena potpora mobilnog tima, govorile su o važnosti koordinatora u školama. O svom iskustvu suradnje s mobilnim stručnim timom govorile su i učiteljice te pomoćnica u nastavi. Kroz Program pruženo je savjetovanje za roditelje učenika koji su bili uključeni u Program o čemu su na skupu govorile prof.dr.sc. Ljiljana Igrić i majka jednog od učenika.

Na poveznici https://fb.watch/lu-7DVdSUv/  pogledajte intervju s voditeljicom Programa prof.dr.sc. Ljiljanom Igrić i predsjednicom CIP IDEM dr.sc. Đurđicom Ivančić nakon održanog Skupa.

U tablici u nastavku nalaze se teme izlaganja održanog Skupa.

TEMAIZLAGATELJ
Mobilni stručni timovi-podrška inkluzivnom obrazovanjuprof.dr.sc Ljiljana Igrić, voditeljica Programa
Praksa ostvarivanja podrške članova MST      putem Programa – stečena iskustvadr.sc. Đurđica Ivančić, mr.sc. Đana Baftiri, Danijela Pavičić  Spevec, mag. edu.reh., Nikolina Pupić Grmovšek, mag. rehab.educ.
Važnost i uloga koordinatora škola u primjeni podrške Mobilnih timova u školamamr.sc. Kristina Čehil, prof. psihologije, Vesna Kliškinić, dipl. socijalni.pedagog, Iva Grčić, prof. pedagog, Vesna Galamboš, prof.
Iskustva učitelja i pomoćnika u nastavi o podršci Mobilnog stručnog timaGordana Miota Plešnik, učiteljica razredne nastave, Vesna Galamboš, učiteljica Tehničke kulture, Romana Tomljenović, pomoćnica u nastavi
Savjetovanje roditelja učenika u provedbi podrške Mobilnog stručnog timaprof.dr.sc. Ljiljana Igrić, voditeljica Programa, Gordana Egartner Tkalec, prof., roditelj