U sklopu projekta iz Europskog socijalnog fonda „Pomoćnik u nastavi, novi izazov na tržištu rada“ iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. izrađena je nova web stranica www.pun-posao.hr na kojoj se nalazi baza podataka pomoćnika u nastavi. U bazi se mogu pretraživati pomoćnici prema županijama te su vidljivi relevantni podaci za odabir prikladnog pomoćnika za zapošljavanje u školi: prebivalište, datum rođenja, zanimanje, kontakt, radni status, broj godina rada kao pomoćnik u nastavi te završena edukacija

Svrha baze podataka je olakšati školama traženje odgovarajućeg pomoćnika za učenike s teškoćama. Svaka zainteresirana osnovna ili srednja škola u Hrvatskoj može za narednu školsku godinu, bez naknade, zatražiti i dobiti  pristup bazi. U tu svrhu  kontaktirajte Učilište IDEM na mail uciliste.idem1@gmail.com ili na broj 099 269 8494.  

Učilište IDEM namjerava imati bazu podataka sa što većim brojem pomoćnika u nastavi  iz cijele Hrvatske. Stoga pozivamo pomoćnike koji žele da se njihovi podaci nalaze u bazi da nam se jave na mail uciliste.idem1@gmail.com te će  na taj način biti vidljivi i dostupni školama.

Cilj djelovanja Učilišta IDEM je razvoj modela inkluzivnog odgoja i obrazovanja, podizanje kvalitete odgojno obrazovnog procesa te zaštita i promicanje prava djece i mladih s teškoćama. U skladu s time provodimo visoko kvalitetne edukacije za pomoćnike u nastavi, učitelje, odgajatelje i stručne suradnike odgojno obrazovnih ustanova jer educirani djelatnici su preduvjet za uspješno uključivanje djece s teškoćama u redovni sustav odgoja i obrazovanja, jer im stečena znanja i vještine omogućuju uspješno kreiranje i provođenje individualiziranih pristupa i programa. Više na: www.ucilisteidem.hr.