U tijeku su upisi u novu grupu Programa osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u radu s djecom s teškoćama.

Želite li i vi postati pomoćnik u nastavi i imati značajnu uloga u stvaranja inkluzivnog društva i omogućiti djeci s teškoćama ravnopravno sudjelovanje u procesu odgoja i obrazovanja, rezervirajte svoje mjesto u novoj grupi koja kreće u rujnu.

Kome je namijenjena edukacija?

Edukacija je namijenjena svim trenutno zaposlenim pomoćnicima u nastavi i onima koji namjeravaju raditi kao pomoćnici u nastavi te se žele educirati o znanjima i vještinama potrebnim za odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama i koji zvanje pomoćnika u nastavi žele imati upisano u radnu knjižicu. Prema Nacrtu Pravilnika o pomoćnicima u nastavi svi postojeći i novi pomoćnici morat će imati završeno osposobljavanje za pomoćnike u nastavi.

Koliko traje edukacija?

Ukupno trajanje edukacije je 218 sati, od čega 90 sati teorijske nastave, 24 sata vježbe i 104 sata praktične nastave. Teorijska nastava i vježbe održavaju se vikendom, a praktična nastava se provodi u osnovnim školama u Hrvatskoj, koje predstavljaju primjere dobre inkluzivne prakse, timskog rada i uspješnog uvođenja pomoćnika u nastavi. Ovaj program je verificiran  od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te se po završetku upisuje zvanje pomoćnika u nastavi u radnu knjižicu.

Zašto odabrati Učilište IDEM?

Učilište za obrazovanje odraslih – IDEM je prva i jedina obrazovna ustanova koja djeluje na nacionalnoj razini na području cjeloživotnog obrazovanja svih sudionika odgojno obrazovnog procesa u radu s učenicima s teškoćama i prva je započela s provođenjem programa edukacije za pomoćnike u nastavi.

Nakon osnivanja (2010.) Učilišta ubrzo su pokrenute i aktivnosti za izradu Programa osposobljavanja za pomoćnike u nastavi koji je predložen Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te je usvojen od Ministarstva znanosti i obrazovanja i od tada se provodi u Hrvatskoj kao program formalnog obrazovanja za pomoćnike u nastavi te je obavezan za sve ustanove koje odluče provoditi osposobljavanje pomoćnika.

Isto tako će Učilište IDEM zbog svog velikog iskustva, kadrovskog potencijala i stalnog unapređenja izvedbenog programa odmah po usvajanju novog Pravilnika o pomoćnicima u nastavi prilagoditi program novim uvjetima i omogućiti polaznicima eventualne dopune programa kad se one usvoje od strane MZO.

Prijave se primaju do 24. kolovoza 2018.g.

Cijena programa: 4.500,00kn (mogućnost plaćanja na rate).

Ispunite priloženi obrazac i pošaljite nam na naš e-mail uciliste.idem1@gmail.com

Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno nam se obratite na e-mail uciliste.idem1@gmail.com ili na broj telefona 099/269 8494.

Obrazac za prijavu