U tijeku su upisi u novu grupu Programa osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u radu s djecom s teškoćama.

Pomoćnik u nastavi postaje sve traženije zanimanje na području Republike Hrvatske. U Hrvatskoj je trenutno zaposleno više od 3000 pomoćnika u nastavi. Uloga pomoćnika u nastavi ključna je sastavnica u izgradnji inkluzivnog društva i okruženja pogodnog za socijalizaciju djeteta s teškoćama, a od osobe zahtijeva osjetljivost prema pitanjima inkluzije i senzibilnost za rad s djecom s teškoćama, ali i spremnost na stalno učenje i podizanje kompetencija.

Želite li i vi postati pomoćnik u nastavi i imati značajnu uloga u stvaranja inkluzivnog društva i omogućiti djeci s teškoćama ravnopravno sudjelovanje u procesu odgoja i obrazovanja, rezervirajte svoje mjesto u novoj grupi koja kreće u svibnju.

Kome je namijenjena edukacija?

Edukacija je namijenjena za sve trenutno zaposlene pomoćnike u nastavi i one koji namjeravaju raditi kao pomoćnici u nastavi te se žele educirati o znanjima i vještinama potrebnim za obrazovni rad s učenicima s teškoćama i koji zvanje pomoćnika u nastavi žele imati upisano u radnu knjižicu.

Zašto baš IDEM?

Učilište IDEM je prva obrazovna ustanova koja je provodila program osposobljavanja za  pomoćnike u nastavi te su naši suradnici, koji su dobri poznavatelji inkluzivnog odgoja, autori programa. Program je verificiran pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja i preuzet kao nacionalni program za osposobljavanje pomoćnika u nastavi.

Koliko traje edukacija?

Ukupno trajanje edukacije je 218 sati, od čega 90 sati teorijske nastave, 24 sata vježbe i 104 sata praktične nastave. Teorijska nastava i vježbe održavaju se vikendom te nakon toga slijedi praksa u školama.

Prijave se primaju do 1. svibnja 2018.g.

Ispunite priloženi obrazac i pošaljite nam na naš e-mail uciliste.idem1@gmail.com

Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno nam se obratite na e-mail uciliste.idem1@gmail.com ili na broj telefona 099/269 8494.

Obrazac za prijavu