U prostorijama Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci, 29. svibnja 2019., održano je predstavljanje projekta „Pomoćnik u nastavi, novi izazov na tržištu rada“.

Projektom će se osposobiti 45 nezaposlenih osoba za posao pomoćnika u nastavi u tri županije, od toga 15 osoba na području Primorsko-goranske županije.

Predstavljanju su prisustvovali predstavnici Primorsko-goranske županije Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, tridesetak pomoćnika u nastavi te stručni suradnici.

Ravnateljica Učilišta prof.dr.sc. Ljiljana Igrić i voditeljica projekta Klara Matejčić, mag.rehab.educ., predstavile su aktivnosti projekta te se osvrnule na važnost podrške pomoćnika u nastavi, njihove kompetencije i poslove, kroz prikaz rezultata provedenog kvalitativnog istraživanja „Uloga pomoćnik u nastavi iz percepcije učitelja i pomoćnika u nastavi“.

Zahvaljujemo domaćinima, ravnateljici Ekonomske srednje škole Mije Mirkovića, gospođi Nataši Jokić Nastasić, prof. i ostalim djelatnicima škole na gostoprimstvu i podršci u realizaciji predstavljanja projekta.

Također, zahvaljujemo Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije na podršci u organizaciji predstavljanja.