U subotu 27.09.2014.g. započela je treća grupa Programa osposobljavanja za poslove pomoćnika u nastavi u rad s djecom s teškoćama.

U Program osposobljavanja za poslove pomoćnika u nastavi uključilo se 15 polaznika. Teorijska nastava se održava kroz 114 sati koje će se provoditi vikendima kroz 6 termina. Nastava se odvija interaktivno uz veliku motiviranost polaznika.

Završetkom Programa polaznici će biti kompetentni razlikovati i primjeniti osnovne principe odgoja i obrazovanja u inkluzivnim uvjetima, provoditi i pružati podršku učenicima s teškoćama u obrazovanju i razvoju socijalnih vještina, osiguravati inkluzivno okruženje za učenika s teškoćama u suradnji s učiteljem i stručnim timom škole. Također će biti kompetentni komunicirati na primjeren način s učenicima, učiteljima/stručnim timom i roditeljima i koristiti podršku mobilnog stručnog tima

Prvi vikend Osposobljavanje za zanimanje pomoćnik u nastavi otvorila je prof.dr.sc. Ljiljana Igrić, incijatorica za uvođenje pomoćnika u nastavi, kao dio modela inkluzivnog obrazovanja.

Tijekom predavanja prof.dr.sc. Igrić tijekom upoznala je kandidate sa osnovnim pojmovima teškoća, invaliditet, oštećenja i poremećaja, odgojno – obrazovnim uključivanjem i osnovnom politikom socijalne inkluzije. Prof. Igrić je polaznike također upoznala i sa oblicima inkluzivne potpore u hrvatskom školstvu. U prvom vikendu teorijske nastave polaznici su aktivno sudjelovali i na predavanju “Osnove razvoja djeteta i učenja” doc.dr.sc. Radojke Kraljević, tijekom kojeg su se upoznali sa osnovama tjelesnog razvoja djeteta.

Svim polaznicima želimo uspješan početak Osposobljavanja!